Cycling 5000 km, from Banff in Canada to the US-Mexican border, raising money for MS research.
Seeley Lake - Big Nelson Campground. 


Later dan goed wakker geworden op de motelkamer. 
Was dan ook laat geworden vannacht met het updaten van m'n website. Maar ik ben nu wel heel blij dat in ieder geval de eerste week er in zit. Nu kan het thuisfront tenminste ook wat lezen. 
Na douchen en aankleden met Loren gefacetimed. Daarna alles weer inpakken en de tassen op de fiets. 
Vervolgens uitgechecked en naar de andere kant van het dorp gereden voor een echt Amerikaans ontbijt. Het restaurantje was er echt eentje van de film. Behoorlijk verlopen. Allemaal lekker donker. Grote tafel in het midden met een verzameling lokale oude kerels die hier dagelijks ontbijten en lekker ouwehoeren met elkaar. 
De serveerster had een mond met half rotte tanden, overal tatoes en was heel vriendelijk. Ik besloot maar voor een full breakfast te gaan. Dus eieren, worstjes, mashed patatoes met gravy en een sidedish met wafels, aardbijen en veel slagroom. En een kan maple sirup natuurlijk. Een groot glas Orange jus en oneindig koffie maakte het verhaal kompleet. Tot ontsteltenis van de aardige serveerster ging echt alles op. Dat ik daarna een beetje boerderig aan de fietsdag begon mag duidelijk zijn. De energievoorziening was met dit ontbijt voorlopig veilig gesteld en de zon begon al aardig kracht te krijgen. Het eerste stuk was een flinke klim, daarna ging het meer bergafwaarts richting het gehucht Ovando. Onderweg werd ik ingehaald door een Canadees uit Edmonton op een off road motor, hij deed stukken van de divide op deze manier. Je hoorde hem al van verre aankomen. Niks voor mij zo'n herrie bak. Alleen fietsend weer verder, kom ik met een vaartje de heuvel af een bocht om en daar staat midden op de weg een grote zwarte beer. Hij schrikt zich rot van mij en begint het pad wat af te rennen, kijkt nog eens al hobbelend over z'n schouder naar me en besluit dan toch maar rechts het bos weer in te gaan. Prachtig wat een mooie glanzend gezonde beer! M'teerste beer deze trip, ik hoop niet de laatste.
Verder door wisselend landschap. In Ovando (Blackfoot gebied) staat een heel leuk winkeltje annex koffiehuis. Daar even gestopt wat gegeten en gedronken en de facilities gebruikt. Door naar Big Nelson Campground, was nog een hele rit, met flinke klim aan het eind. Uiteindelijk daar aangekomen kon ik tenminste wel even lekker afkoelen in het meer. 's Avonds komt er noch een opa met z'n kleinzoon in een oude motorhome en boot daarachter aanzetten. Weekendje vissen. Opa George laat z'n boot te water maar had vergeten de "plugs" aan te brengen, dus boot begint te zinken.... Met vereende krachten krijgen we boot weer leeg en veilig. Levert toch een gratis biertje op :)

You may also like

Back to Top