Cycling 5000 km, from Banff in Canada to the US-Mexican border, raising money for MS research.
Mormon Gulch Campground > Butte

Ik heb het vannacht vreselijk koud gehad. Ik ging na de zware hagel en regen-dag van gisteren al moe en koud naar bed, maar normaal warm ik dan toch snel weer op. Deze keer niet, het was steen en steen koud. M'n voeten helemaal, ijsklompen! Voor de rest kon ik ook niet warm worden. Dus kortom klote geslapen, dus maar vroeg eruit. Toen zag ik dat er ijs op het tentdak zat en dat het water in de bidons bevroren was. Later bleek dat het op plekken na de hagelstorm 5 graden gevroren had. Augustus ja! Heb ik weer. Snel wat warms voor ontbijt gemaakt en m'n nog natte kleding van gisteren op plekken gehangen die al door de zon beschenen werden. Ondertussen had ik alles zo'n beetje aan aan kleding wat ik bij me had. Want uit de zon was het nog steeds goed koud. Uiteindelijk ook de tent iets droger gekregen en hup alles inpakken en op de fiets. De zon zette goed door en binnen een half uur kun je je dikke kleren weer uitdoen, want het wordt dan weer veel te heet.
De rit gaat weer door battle gebied en ik heb voor mijn doen te weinig water bij me en filteren is hier geen optie. Onderweg kom ik een dame tegen van de Forrest Service die vanuit haar truck planten aan het bestrijden is met een gifpistool. Ik vraag haar of ze water over heeft, maar helaas, ze heeft alleen genoeg voor haarzelf. Maar even verderop is een campground met een pomp zegt ze. Dat even verderop blijkt toch op de fiets wat langer te duren, maar inderdaad een enorme dagrecreatie camping met alles erop en eraan maar met totaal geen bezoekers. Ze hebben wel een mooie pomp en ik kan m'n flessen weer volpompen met heerlijk helder water.
In Butte aangekomen uiteindelijk drink ik eerst weer een liter chocolademelk bij de eerste de beste benzine pomp en eet wat sandwiches. Vervolgens weer onderweg om de KOA campground te checken. Ik kom langs een Dairy Queen en zie twee fietsen buiten staan. Hé, eens even kijken wie dat zijn! Blijken Przemek en Sascka daar te zitten. En zij hebben net met Magda en Jos contact gehad, die zitten op de KOA en nemen een rustdag. Even later zien we ze voorbijfietsen.

You may also like

Back to Top